Totalul afișărilor de pagină

vineri, 23 decembrie 2011

La multi ani, TELE M!

Astazi mi-au dat lacrimile uitandu-ma la televizor si vazand mesajele si urarile adresate TELE M cu ocazia implinirii a 20 de ani de existenta. In mod normal as fi fost in mijlocul focului, as fi muncit pentru ca treaba sa iasa brici. Colegii mi-au dat posibilitatea sa adresez cateva cuvinte in direct, prin telefon. Chiar daca inima imi batea sa-mi sparga pieptul, as fi avut chef sa vorbesc si sa turui ore in sir. Mai ca l-as fi batut la debit verbal pe Florin Piersic.

Nu a fost timp decat pentru o scurta interventie asa ca astern aici cateva ganduri.

In 2003 m-am alaturat familiei TELE M, impreuna cu o echipa puternica cladita de Christine Ionita. Veniseram un grup masiv de la TV BIT Antena 1 ca sa recladim TELE M. Si am reusit gratie unor tineri entuziasti care si-au facut meseria din dragoste. In 2005 Christine mi-a dovedit ca are incredere in forta mea si mi-a oferit postul de redactor sef. Ii datorez enorm si foarte multe din lucrurile pe care le-am facut ulterior au fost invatate de la ea.

La randul meu, nu as fi reusit nimic daca nu as fi avut in spate o echipa. De aceea le multumesc tuturor celor cu care am lucrat, reporterilor, operatorilor, editorilor, oamenilor de la tehnic si de la celelalte departamente din televiziune. Sunt foarte multi, imi sunt foarte dragi, nu am cum sa le spun numele tuturor pentru ca as umple ferestre intregi. Sunt multi cei care au plecat de la TELE M, au mers pe drumul lor, cei mai multi au reusit in ceea ce si-au propus si sunt mandra sa le fi fost colega.

Sper sa nu-i supar pe actualii colegi, dar sufletul imi este la "generatia de aur", din perioada 2003 - 2005. Cei care fac parte din aceasta generatie si vor citi aceste randuri nu au cum sa nu se emotioneze amintindu-si atmosfera de la TELE M de atunci. Si am o dorinta de Craciun, sper sa mi se indeplineasca intr-un an sau doi. E o provocare pentru domnul Danut Prisecariu sa ii adune pe toti fostii colaboratori, fara exceptie. Si cred ca nu ne va ajunge o saptamana sa depanam amintiri din televiziune.

Daca ma gandesc la TELEM primul lucru care imi vine in minte este cetateanul. Munca noastra a fost si este in slujba cetateanului, nu doar prin stirile pe care i le aducem ci si prin campaniile edilitare, sociale si umanitare. O idee pornita din Departamentul de Stiri - "Ordine in cartiere" - a inspirat autoritatile sa organizeze audiente in cartiere. In cazul nostru, periodic, reporterii discutau cu cetatenii, le ascultau pasurile, realizau reportaje in fiecare cartier, apoi incercau sa gaseasca solutii impreuna cu autoritatile. In toti acesti ani, TELE M a fost la dispozitia oamenilor simpli care au gasit un sprijin in postul nostru de televiziune in relatia cu sefii orasului.

TELE M mai inseamna o adevarata scoala de televiziune si spun cu mandrie ca mi-au trecut prin maini numeroase generatii de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza dar si de la Universitatea Petre Andrei din Iasi. Le multumesc profesorilor universitari de la cele doua institutii pentru increderea acordata postului nostru de televiziune. "Invataceii" au avut ocazia sa prinda meserie de la adevarati profesionisti si pe toti i-am indemnat sa munceasca, sa munceasca si sa munceasca daca vor sa ajunga jurnalisti buni. Am spulberat multe vise cu acest mesaj comunist, pentru ca unele tinere sperau sa ajunga Andreea Esca in numai o luna.

Inchei spunand ca anul 2011 a fost dificil pentru toti romanii si ca 2012 va fi, poate, si mai greu. Cu toate acestea nu trebuie sa disperam, nu trebuie sa ne lasam dusi de valul de depresie nationala creat de televiziune din Capitala prin difuzarea cu ostentatie a stirilor negative despre tarife majorate, somaj, sinucideri si crime.

Sta doar in puterea noastra sa depasim obstacolele, ajutandu-ne, sustinandu-ne. Putem fi mai prevazatori, mai chibzuiti, putem fi mai buni. Pentru ca altfel Romania nu va avea viitor.

Personal imi doresc ca fiul meu sa iubeasca aceasta tara, sa isi doreasca sa invete si sa profeseze aici. Dar pana atunci mai este mult de facut: scoala trebuie sa redevina scoala, spitalul sa redevina spital, sa nu mai fie un loc in care mori cu zile, eventual cheltuind o avere pe medicamente si spagi.

Va doresc tuturor "sarbatori fericite" si ma rog lui Dumnezeu ca in 2012 sa fim mai puternici si mai uniti. La multi ani, TELE M! La multi ani, ieseni dragi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu