Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Daca as avea bani...

Daca as fi bogata, o mare parte din avere as dona-o pentru construirea unui spital de pediatrie. Spun asta dupa ce am vazut conditiile de la Spitalul Judetean Piatra Neamt, undeam stat internata cu Alexandru. In Sectia de Pediatrie, la parter, unde erau saloanele de Terapie Intensiva, totul inspira saracie lucie. O asistenta a vrut sa cantareasca un baietel, a scos cantarul de sub un pat si a dat sa plece cu el spre salonul unde era micutul. O alta asistenta i-a strigat  sa-l lase sub pat pentru ca e stricat. Baietelul o astepta doar in chilotei, parintii nu erau langa el, iar asistenta nu stia cum sa procedeze sa duca pacientul in alta parte a sectiei in care se afla un cantar bun.

Tin sa spun ca m-au impresionat cadrele medicale, modul in care s-au comportat cu noi. Singurul moment in care am fost ingrozita a fost cand m-au rugat sa ies afara din salon ca sa ii ia sange lui Aex si sa ii puna perfuzia. Ii auzeam uretele din holul spitalului, dupa trei usi inchise. Insa dupa aceea micutul meu a stat in perfuzie, s-a jucat si a impresionat pe toata lumea cu voiosia lui. M-a ajutat Dumnezeu cu un copil cuminte!

Revin, daca as avea bani, i-as investi intr-un spital modern pentru copii, cu saloane varuite frumos, in care sa nu fie mucegai (ca la Terapie Internsiva la Piatra), cu lenjerie frumoasa (nu rupta ca la Piatra), cu aparatura moderna, cu medicamente, cu saloane mai mari in care sa isi poata permite si doarma si mamele care au grija de micutii lor, cu bai in saloane (nu bai comune, ca la Piatra).

Alexandu se simte mai bine, continua tratamentul si regimul indicat de medic. Suntem inca la Piatra Neamt unde se pare ca a venit iarna, pentru ca ninge de dimineata.

Un comentariu:

  1. Sa va traiasac puiul sanatos si sa va bucurati de el. Aveti baiat mare deja. La multi ani ! pentru cei doi anisori:)

    RăspundețiȘtergere