Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 16 martie 2011

Un mesaj demn pentru oameni demni

Sunt sigura ca Japonia isi va reveni mai repede decat ne imaginam noi. Cetatenii acestei tari sunt mult mai harnici si mai demni decat europenii. Comparatia cu americanii n-o mai fac.

Imi amintesc transmisiile live facute de Realitatea TV in timpul inundatiilor, cand romanii nostri umpleau carciumele in timp ce jandarmii ridicau diguri din saci cu nisip, pe malul apelor involburate. Imi amintesc de stirile despre bandele de hoti care goleau casele inundate de obiectele de valoare.

Dupa tragedia din Japonia nu am citit asemenea stiri. Acolo e o alta lume.

Astazi m-a impresionat mesajul simplu si direct al imparatului Akihito: "Sper ca victimele acestui dezastru sa nu renunte la speranta, sa aiba grija de ele si sa lupte pentru ziua de maine. De asemenea, sper ca toti cetatenii Japoniei sa-si aminteasca de cei afectati de dezastru nu doar in aceste zile, ci si pe viitor si sa ii ajute sa treaca peste aceste momente grele".


12.000 de japonezi sunt morti sau disparuti, iar cateva sute de mii au fost nevoiti sa fuga din calea apelor, sau din zona centralelor nucleare. Apa si hrana sunt in cantitati insuficiente, iar vremea nu tine deloc cu sinistratii.

Am ales o fotografie pentru a sugera dimensiunea dezastrului din Japonia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu