Totalul afișărilor de pagină

vineri, 11 martie 2011

Japonezii sunt teribili!

M-am trezit dimineata in plina "apocalipsa", ca sa-i citez pe cei de la Realitatea TV. Acest post a dedicat astazi tot spatiul de emisie cutremurului din Japonia. Din pacate, transmisiile au lasat de dorit. Si nu a fost doar la RTV aceasta situatie ci si la celelalte televiziuni care s-au chinuit sa rupa inimile romanilor.

In timp ce moderatorii creionau o atmosfera de cosmar, imaginile aratau japonezi calmi, unii chiar radeau in timp ce lucrurile cadeau pe langa ei. Cea mai tare faza a fost intr-un magazin: angajatii nu erau preocupati de viata lor, ci de bauturile scumpe de pe rafturi! Stateau "rastigniti" cu totii ca sa sustina sticlele cu alcool.

Pe de alta parte, imaginile cu valurile uriase care inaintau si maturau totul in calea lor m-au facut sa inteleg cat de mici suntem, cat de vulnerabili suntem in fata naturii. Daca japonezii, cu toata dotarea lor, au asemenea probleme, noi, saracii Europei, ce sa mai spunem?! Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar arata Romania la un cutremur peste 7,5 grade Celsius!

La japonezi, la un cutremur de 8,9 grade, sunt putin peste 300 de morti, din care 200 doar pe plaja Sendai, unde a lovit un tsunami care pe alocuri a avut 10 metri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu