Totalul afișărilor de pagină

vineri, 18 martie 2011

Blejnar a gresit. Detasarea ii convine extremistului Csibi Barna

Marturisesc ca in momentul in care televiziunile centrale au inceput sa difuzeze imaginile cu Csibi Barna spanzurand manechinul care il reprezenta pe Avram Iancu am simtit ca iau foc. In 1989, cand maiorul Aurel Agache a fost linsat in strada, am trait un altfel de soc. Atunci ma uitam la imaginile de la televizor si plangeam. Si nu intelegeam cum pot fi acei oameni atat de rai.

Iata un fragment dintr-un material aparut pe http://www.agache.org/
"Maiorul Agache Aurel din Târgu Secuiesc a fost linşat efectiv de cei adunaţi, după aceea cadavrul fiind scuipat şi lovit în continuare de cei ce treceau prin zonă, în pleoape i s-au pus o monedă şi emblema de la caschetă iar în gură un şobolan. În final s-a încercat să i se dea foc arzându-se uniforma. În ziua de 22.XII.1989, după ce demonstranţii au stabilit "ordinea" în comuna Dealu, un grup de indivizi aflaţi în stare de ebrietate sosiţi din oraşul Odorhei Secuiesc, au atacat postul de politie, l-au omorât pe plutonierul Cheuchişan Liviu Teofil în mod bestial, încercând să-l jupoaie cu furculiţa şi să dea foc cadavrului. Această acţiune a avut loc în prezenta soţiei şi a celor 2 copii mici. La această acţiune a asistat aproape toată populaţia din comună, dar nimeni nu a intervenit să-l apere pe cel agresat. Acesta deşi a avut tot timpul pistolul asupra sa, nu l-a folosit. Abia a doua zi după amiază cadavrul a putut fi ridicat fiind descoperit în grădina casei, despuiat şi acoperit cu crengi. Soţia şi cei doi copii au fost salvaţi de un secui, care, la orele 22.00. a trecut prin focul pus la intrarea în locuinţă de către agresori".

Aceste orori se petreceau in 1989, dar nu aveau legatura cu Revolutia. Erau crime odioase impotriva romanilor.

Ceea ce face acum Csibi Barna este sa provoace populatia majoritara. Personal, cred ca are probleme psihice acest individ. De aceea ma intreb de ce mai face parte din randul functionarilor statului roman. Este cunoscut pentru activitatile sale extremiste. Refuz sa cred ca sefii sai nu au gasit de-a lungul timpului niste prevederi in regulamentele de ordine interioara care sa permita desfacerea contractului de munca. Acest individ este functionar al statului roman si prin initiativele sale extremiste aduce atingere imaginii institutiei pe care o reprezinta.

L-am urmarit, ieri, pe Csibi Barna la Realitatea TV. Moderatoarea l-a intrebat de ce a facut acel gest. Iar tipul a raspuns sec - "pentru ca am acest drept". Dupa care, in urmatoarele minute, si-a batut joc de prezentatoare si de Mihai Tatulici. I-a luat in ras, a refuzat sa raspunda la anumite intrebari, a vorbit in ungureste. Moderatoarea a intrat total nepregatita in transmisie, iar Mihai Tatulici s-a enervat si si-a pierdut cumpatul. Ungurul a fost calm pana la capat.

Am stat si m-am gandit dupa aceea la raspunsul sau - "pentru ca am acest drept". Si mi-am dat seama ca a spus adevarul. Csibi Barna a primit autorizatie de la Primarie pentru acea mascarada. Cum e posibil asa ceva? Chiar nu intreaba nimeni ce are de gand sa faca un individ intr-o piata publica? Eu stiam ca se aduc prezentari ale evenimentelor, ca se discuta cu initiatorii. Plus ca despre acest individ se stia ca este extremist. Pot plusa, in aceste conditii, si sa spun ca autoritatile locale il tolereaza. Sau poate chiar il incurajeaza.

Autoritatile nu au reactionat prompt dupa comiterea acelui atac la adresa romanilor. Nici primarul din Miercurea Ciuc, nici prefectul, nimic ministrii, nici premierul, nici seful statului. Dorm toti pe ei!

Astazi, se afla ca extremistul este mutat in romanime, la Abrud, pentru sase luni, ca pedeapsa. La inceput am ris. In 1989 imi doream sa fiu profesoara de limba romana si imi imaginam ca cer detasarea la Targu Mures ca sa predau limba romana copiilor de acolo. Decizia lui Sorin Blejnar nu ar trebui sa starneasca rasul. Il vad in stare pe acest extremist sa profite de acest transfer si sa provoace un scandal si mai mare. Bogdan Chireac a declarat azi la Realitatea TV ca Barna ar putea fi batut de moti si ca e anormal ca seful ANAF sa fi pus la cale asa ceva. Am sentimentul ca cineva se distreaza cu grenade in Romania. Situatia este deosebit de tensionata, iar autoritatile romane, in loc sa puna capat tensiunilor, le alimenteaza.

Nu, acest functionar de la Finante, platit din banii nostri, trebuia dat afara de mult! Acum s-a ales cu dosar penal, dar am vreo garantie ca anchetatorii vor reusi sa il pedepseasca pentru actele sale? La celelalte escapade extremiste s-a ales cu amenzi pe care le-a contestat in instanta. Si a castigat. Pai, cand iti permiti sa-i ceri presedintelui Romaniei pasaport ca sa intre la Baile Tusnad, la o scoala de vara, si nu patesti nimic, cum dracu sa nu ti-o iei in cap si sa nu-l spanzuri pe Avram Iancu?!

Problema nu e la acest individ nebun, ci la autoritatile romane - incapabile sa mentina ordinea in acest stat de drept.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu