Totalul afișărilor de pagină

luni, 21 februarie 2011

Perchezitii in Vama Albita!

La ora 6, vama Albita a fost luata cu asalt de anchetatori, dupa acelais model folosit in vamile din Vest. Jandarmi armati au blocat accesul in vama si au oprit toate masinile. Au fost prinse doua ture, cea de noapte si cea care intra de serviciu la ora 7.00. Imaginile surprinse de televiziunile de stiri cu cei care veneau la serviciu, inainte de ora 7.00, spun totul. Oamenii erau crispati, ganditori, probabil isi faceau calcule, incercau sa-si aminteasca ce au facut, ce au spus, cat au strans in ultimele 6 luni.

La ora 8, am auzit la Realitatea TV o interventie halucinanta a liderului de sindicat Toader Paraschiv, vicepresedinte SNPPC. Acesta a dat vina pe ofiterii sub acoperire care au monitorizat vamile mai bine de 6 luni. Toader Paraschiv sustine ca ofiterii sub acoperire i-au provocat pe vamesi si pe politistii sub acoperire si ca sunt la fel de vinovati !!! "Cand strangea spaga cu galeata (ofiterul sub acoperire), nu e clar ca ii instiga pe politistii de frontiera?", a sustinut Paraschiv.

Sunt curioasa daca seful Directiei Regionale Vamale, Mihai Arcana, este tot in concediu. Acesta "s-a dat la fund" imediat dupa descinderile de la Vama Siret.

Abia astept sa iasa la iveala stenogramele discutiilor din Albita. Cred ca vor fi savuroase. Pentru ca dupa descinderile din Siret si din vamile vestice, cei de la Albita au fost "fierti" cateva zile. Se asteptau sa fie "calcati" inca de atunci. Le-a venit randul acum.

Sunt curioasa ce gandesc acum ceilalti lucratori vamali si politisti de frontiera din tara. Accepta, oare, ca toate vamile au fost monitorizate in ultimele 6 luni? Oare cati vor fugi in concediu? Oare cati isi vor da demisia, sperand sa scape?

Cei de la Realitatea TV sustin ca retinuti sunt doar politisti de frontiera. In jur de 70 de persoane. Ca multi au fost saltati de acasa, din pat, la ora 6.00. Ca unii se asteptau la descinderi si si-au trimis familiile de acasa, ca sa nu fie martore la actiunile anchetatorilor. Ma intreb - de ce doar politisti de frontiera, in conditiile in care cei care intra in contact cu traficantii de tigari/alcool si alte produse sunt vamesii, cei care verifica mijloacele de transport?!
_______________________________________________________________________________

Cand urmeaza vama Sculeni? Trebuie sa urmeze! Pe 2 octombrie 2007, echipa de investigatie de la Martor Incomod a reusit sa parcurga traseul spagii oferite de contrabandistii de tigari, in Vama Sculeni. Dandu-se drept traficanti de tigari, jurnalistii TELE M au reusit sa filmeze cu camera ascunsa locul in care se strange spaga pentru politistii de frontiera. Banii erau adunati intr-un bar din vama. Credeti ca dupa aceasta emisiune s-a facut mare valva? Au cazut multe capete? Autoritatile s-au spalat pe maini si au ingropat ancheta. Vorbim despre aceleasi autoritati care acum apar la televizor si fac pe zmeii-anticoruptie in vami.

Urmariti emisiune din 2007 aici:
http://www.telem.ro/telem/martor-incomod/3818.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu