Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 10 iulie 2010

Ce declara Mona Pivniceru in direct la Tele M pe 5 august 2009 (Link la video)

Am promis sa voi prezenta declaratia data de Mona Pivniceru in august 2009, cand a participat la dezbaterea din platoul emisiunii Martor Incomod.

Dupa difuzarea reportajului, moderatorul anunta ca spiritele s-au cam incins in platou in timp ce rula materialul video. Cine se incinsese mai tare? Mona Pivniceru. Aceeasi care in aceasta seara poza in magistratul dur si corect care curata sistemul de uscaturi.

Mergeti direct la min 23.13 si urmariti-o pe onorabila magistrata. Eu scot scriptul ca sa nu va "fierb", dar e bine sa-i observati chipul si mai ales atitudinea cand vorveste despre colega sa, despre fapta facuta de colega sa de breasla.

"In primul rand materialul dumneavoastra are deja ocncluzia trasa. Ati inceput intr-o maniera spectaculara, spunand ca s-au facut presiuni asupra dumneavoastra sa nu difuzati materialul, cine, cum, de ce. Episodul 2, dumneavoastra deja ati tras concluzia asupra existentei coruptiei in Justitie, ati citat seful statului si ati citat raportul Comisiei Europene in aceasta chestiune. Daca ati legat spusele prezidentului Romaniei de cazul de speta de buna seama ca dumneavoastra aveti deja o concluzie in acest caz. O coruptie trebuie demonstrata, faptul ca un judecator a incalcat o norma deontologica fiind judecator si inchein do tranzactie cu partea in cursul judecarii cauzei, eu cred ca aici trebuia limitata toata chestiunea. Deja dumneavoastra ati spus ca este vorba de coruptie ceea ce in cauza e o incalcare deontologica. E o distanta de la cer la pamant. Ati citat dispozitii din codul de procedura penala, cu privire la liberalitati care nu au nicio legatura cu cauza prezenta, daca m-ati invitat pe mine, ati analizat din nou la televizor probele din aceasta cauza, partea avea deschisa calea recursului. Eu sunt judecator de cariera, eu nu pot veni la televizor cum vine doamna avocat, doamna avocat putea sa utilizeze caile de atac legale".

Si doamna Pivniceru ne-a tinut un mic curs de legislatie, ignorand voit ca fapta Cameliei Acrasmaritei a iesit la iveala dupa 2 ani de la judecarea procesului.

Min 26.01
Mona Pivniceru: "Judecatorul poate sa nu se abtina, judecatorul poate sa considere ca poate ramane impartial in judecarea acelei cauze. Daca judecatorul nu s-a abtinut, partea are posibilitatea sa recuze".

Apoi, de parca nu ar fi vazut declaratia de avere a Cameliei Acrasmaritei, in care a completat in fals ca a luat banii de la alta persoana decat Ioan Zapodeanu, Mona Pivniceru a continuat sa vorbeasca din carti.

28.12
Mona Pivniceru: "Declaratia de avere se face sub sanctiunea raspunderii penale, a declarat fals, suporta rigorile legii. Nu e problema mea sa analizez asta. Rigorile legii inseamna fals si uz de fals, daca asa o fi, nu stiu, nu-i chestiunea mea".

Iar socul vine cand doamna Mona Pivniceru reproseaza presei si avocatei ca trebuia sa astepte sa se incheie procesul si abia apoi sa iasa cu aceste dezvaluiri. SOCANT!!!

Min 38.35
Mona Pivniceru:

"Parerea mea sincera la acest moment este ca noi nu discutam despre impartialitatea judecatorului, noid iscutam public un dosar, analizam probele. Peste aceasta conduita s-a suprapus decizia unei instante de control, deci daca noi o tinem pe a noastra si incercam sa hiperbolizam atitudinea judecatoarei, de la fond, in conditiile in care s-a mai pronuntat o instanta, in conditiile in care exista o cale de recurs deschisa, inseamna ca este o presiune exercitata asupra instantei. Parerea mea era ca un specialist in drept cum este si doamna avocat, ea sa fi urmat caile legale, dupa care urmau aceste atitudini".

Salut si aici luarea de cuvant a avocatului Lucian Bolcas care a cantarit fapta judecatoarei Mona Pivniceru si a spus in direct la RTV ca Parchetul General ar trebui sa se sesizeze pentru fapta penala pe care a facut-o magistrata din Iasi incheind un contract cu o parte din proces si dand o solutie favorabila acelei parti!!!

Concluzia acestui post: la Iasi, Mona Pivniceru a incercat "sa dreaga busuiocul" din solidaritate de breasla probabil. La Bucuresti, nu si-a mai permis si a pozat in magistratul corect si dur care sanctioneaza fapta comisa de un coleg. Duplicitara atitudinea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu