Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 11 februarie 2012

Prima proba pentru noul premier

Aproape ca nu mai pot urmari la televizor imaginile cu acei batrani plangand in pumni dupa ce sunt scosi din casele troienite de nameti. Pe de o parte mi-e mila de acesti oameni neputinciosi, pe de alta parte sunt furioasa pe autoritati!

Cred ca astazi primul ministru al Romaniei ar trebui sa ia o masura dura si sa demita prefectii din Buzau si Vrancea. Si primarii tuturor comunelor inzapezite ar trebui suspendati din functie. Mai mult decat atat, procurorii ar trebui sa deschida dosare penale in cazul persoanelor care au murit in aceste zile. Primarii, presedintii consiliilor judetene, prefectii dar si membrii comitetelor pentru situatii de urgenta sunt responsabili de aceste decese.

Mi se pare aberant ca acei oameni au fost lasati sunt zapada zile intregi, fara curent electric, fara apa potabila si fara alimente! In mod normal, primarii ar fi trebuit sa ceara ajutor, iar prefectii, in calitatea lor de presedinti ai comitetelor de urgenta erau obligati sa ia masuri pentru deblocarea situatiei. Adica, trebuiau gasite utilaje care sa deszapezeasca drumurile, trebuiau trimisi in zone jandarmi si militari care sa-i scoata pe oameni din case. Povestea un buzoian tanar ca a avut nevoie de doua zile ca sa sape un tunel prin muntele de zapada din curtea casei. Doua zile! E clar ca batranii au fost condamnati la infometare, la intuneric si chiar la moarte. Tot in Buzau, un mos a iesit din casa sa duca o galeata de mancare la animale, cand s-a intors a cazut in zapada, sotia lui nu a reusit sa il ridice si omul a murit inghetat, dupa ce a agonizat o zi si o noapte in ger. Din pacate, aceasta este Romania reala!

Toate aceste drame puteau fi evitate daca politicienii ar fi fost interesati de oamenii din colegiile lor. Numai ca in aceste zile pentru politicieni a fost mai importanta investirea noului Guvern. In loc sa actioneze coerent macar in al 12-lea ceas, autoritatile au continuat sa se certe la televizor. Noroc de oameni cu suflet mare care au dus ajutoare in zonele sinistrate.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu