Totalul afișărilor de pagină

duminică, 22 ianuarie 2012

Dragoste de foca

Ce lupte de strada! Ce scandaluri intre putere si opozitie! Cand ai copil, mare parte din timp ti-o petreci vizionand desene animate. Am ales canalul MiniMax pentru ca productiile sunt titrate in romana. Ieri am urmarit Romeo si Julieta. Nu va grabiti, nu este vorba despre un desen frumos, din gama Disney. Eroii nostri erau...foci. Da, animale. Cei din familia Montague erau maronii, iar Capuletii erau albi.



Copiii l-au putut vedea pe Romeo stand suparat pe o stanca inalta, in timp ce valurile furioase se spargeau dedesubt, mai-mai sa-l inghita marea. Tatal sau, o foca mustacioasa si cu sprancene albe, groase (ca ale lui Albulescu) l-a intrebat pe Mercutio de ce e suparat prietenul sau. Si ce credeti ca a raspuns veselul Mercutio: "poate a mancat sushi prea picant si i-a intrat pe alta parte, daca intelegeti ce spun, domnule". Apoi i-am vazut pe Romeo si Julieta sarutandu-se, doua foci sarutandu-se cu foc.

Doamne, ce sa mai inteleaga si copiii astia? Cum sa creasca generatii cu scaun la cap, daca de mici sunt supusi la asemenea prostii? Oricum, viitorul e promitator cata vreme Puya a pus versurile Luceafarului pe ritmuri de hip-hop. Sper sa nu aiba atat de mult succes incat elevii sa fie derutati la scoala si sa nu mai stie ce au de invatat: poezia Luceafarul sau piesa lui Puya.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu