Totalul afișărilor de pagină

vineri, 24 iunie 2011

Medicina difera de la Piatra Neamt la Iasi?

Ieri, pe canicula, au venit la Iasi sora mea, sotul ei si fetita. I-a adus tata cu masina pentru ca are aer conditionat. Cand au intrat in casa au simtit ca mor. Noi ne-am obisnuit cu cele 28, 29 grade Celsius. Noaptea, daca scade temperatura la 25 de grade, simt ca sunt la Poli!

Smaranda a mers la medic, in Copou, la pediatrul Mihaela Tarcau, specialista in ecografie. Medicul a ramas socat cand a aflat ca un pediatru renumit din Piatra Neamt i-a cerut Ioanei sa nu-i mai dea copilului Vigantol! De la 2 luni Smaranda nu mai primeste Vigantol! Pediatrul renumit i-a spus surorei mele ca fata se dezvolta normal si fara Vigantol. Mai mult, nu i-a spus sa dea Calciu copilului, in conditiile in care cei mai multi medici recomanda 5 ml Calciu Gluconic/10 zile/luna pana la 1 an.

Medicul iesean crede ca o enterocolita facuta de Smaranda cand avea cateva luni a fost prost tratata. Daca imi amintesc eu bine, fata a luat cateva medicamente, dupa care pediatrul renumit i-a cerut Ioanei sa-i dea fetei lapte cu morcov fiert si orez. Ajunsese Smaranda sa fie portocalie la fata.

Acum, fetita face analize, ieri i-au luat sange din vena. La 1 an si 4 luni! Doua asistente au tinut-o de maini, a ajutat si Paul, in timp ce Ioana plangea pe hol auzind-o pe Smaranda urland in cabinet de frica, poate si de durere.

Vor urma 6 luni de tratament si regim. Nu mai are voie lapte si produse din lapte, nimic care sa contina gluten, nu fructe, nu cartof.

Cu ocazia asta va si slabi Smaranduca.

Multumesc lui Dumnezeu ca Alexandru este bine! Acum doarme, a reusit sa adoarma la ora 10.00, dupa ce a stat treaz de la ora 5 dimineata. Sufera si mititelul din cauza caldurii, dar bea ceai mult si asta il mai ajuta. Ioana a ramas mirata cand l-a vazut cum "rupea" biberonul cu ceai. Smaranda ei nu bea decat apa plata.

Un comentariu:

  1. Am patit-o si noi cu copilul cand era mic. Un medic zicea ceva, altul altceva, fiecare ruda sau prieten stia complet altceva...
    Oricum, citindu-te mi se ridica parul pe spate, nici acum nu-mi dau seama cum am reusit sa trec prin toate.
    Fiica-mea a facut tratament injectabil cu antibiotice pe la varsta de 1 an, de recoltat sange nu mai zic...
    Multa sanatate tuturor, in special Smarandei si lui Alexandru.

    RăspundețiȘtergere