Totalul afișărilor de pagină

vineri, 6 mai 2011

Sa mori de inanitie in Romania! Ce-i asa de greu de crezut?

"Mama si fiu gasiti morti in locuinta" - stire care vine "manusa" pentru televiziunile de stiri din Romania.

Realitatea TV incepe dezbaterile, invita psihologi, politicieni. Toata lumea este socata, pana si prezentatoarea nu-si gaseste putinele cuvinte.

In acest caz nu Statul trebuie blamat in prima faza. Rudele celor doi ar trebui condamnate macar moral pentru ca au permis aceasta drama. Cu ce tupeu poti aparea la final, sa anunti ca esti ruda decedatilor si sa le plangi de mila?! Pai unde erai cand le era foame celor doi?

Dar vecinii celor doi?! Cum poti sa treci pe langa un apartament in care stii ca stau doi oameni saraci si sa nu bati o data in zi?! Cum poti sa te culci seara fara sa te gandesti la vecinul perete in perete cu tine care nu are nici dupa ce bea apa?! Uite ca se poate in Romania. Vecinii au declarat ca nu i-au mai vazut pe cei doi de doua saptamani. Drama nu e de cateva saptamani, drama e de ani de zile. Mama si fiul nu si-au mai platit datoriile. Cu ce sa le plateasca? Ce face statul pentru aceste cazuri sociale?! Nimic. In loc sa le taie gazul si lumina, mai degraba ii convingeau sa vanda apartamentul, sa achite datoriile si sa accepte sa se mute intr-un centru de asistenta sociala. Dar exista asa ceva in Romania? Exista locuri suficiente pentru acesti napastuiti?

Are cineva evidenta acestor oameni? Seful de scara? Presedintele de asociatie? Preotul paroh? Toti sunt vinovati moral de aceasta moarte!

Un comentariu:

  1. Giani, adevarul e undeva la mijloc. Mama a murit de moarte buna. Drept urmare, fiul care era cunoscut si cu boli psihice a ramas singur in casa si nu era in stare nici macar sa manance singur :) Au fost descoperiti abia dupa 3 saptamani, ceea ce este strigator la cer. Dar, asta este Romania si astia sunt oamenii...

    RăspundețiȘtergere