Totalul afișărilor de pagină

luni, 21 martie 2011

Tramvaiele RATP ucid la Iasi!

Realitatea TV a avut exclusivitate pe accidentul de tramvai de la Fundatie. Imaginile difuzate erau socante! Tramvaiul care a deraiat a spulberat cateva masini. Un om a murit strivit intre fiarele masinii care a intrat sub tramvai. Alte trei persoane ranite au fost transportate la spital.

Viceprimarul Romeo Olteanu a mers la fata locului (primarul e plecat in Capitala si a dat declaratii prin telefon pentru Antena 3). L-am vazut pe imagini si pe directorul RATP Maricel Gherca. Puzderie de politie, lume adunata ca la circ pe trotuare.

Tramvaiul era plin, a povestit un calator RATP, student care a declarat ca merge de trei ori pe zi cu tramvaiul. "O fata a lesinat, una s-a lovit la cap, un tanar si-a spart nasul. A fost ingrozitor. Intr-o fractiune de secunda s-a intamplat totul. Conducatorul n-a zis absolut nimic. A incercat sa franeze putin dar a deraiat si a lovit masinile. N-am putut sa ma uit la masinile accidentate, n-am vrut sa raman marcat. Nu cred ca o sa mai merg cu tramvaiul, poate pe jos, dar nici pe jos nu suntem in siguranta", a spus tanarul.

Romeo Olteanu a spus ca va fi facuta ancheta pentru ca tramvaiul avea revizia facuta pe 9 martie 2011. A fost eroare umana? Vatmanul a incercat sa forteze semaforul? Sau revizia a fost facuta de mantuiala si franele au cedat?

Aceasta ultima ipoteza ar putea sta in picioare mai ales ca exact cu 5 ani in urma, pe 22 martie 2006, un tramvai 13 care cobora Copoul a ramas fara frane la Fundatie, tot langa Biblioteca Centrala. Norocul a fost ca atunci nu a lovit alte masini, a izbit insa alte tramvaie. Au fost cativa raniti. Imi amintesc ca in acel tramvai 13 era atunci Diana Paldescu, fost reporter la Tele M. A facut relatare telefonica pentru Stirile Tele M si a povestit exact ce s-a intamplat, ce a simtit, cum a reactionat lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu