Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 16 februarie 2011

De ce face CNA monitorizare politica?

Aflu ca institutiile de presa trebuie sa transmita, din aceasta saptamana, raportari la CNA privind pluralismul politic. Este vorba despre o solicitare aberanta care "iti mananca" timp pretios.

Ca sa intelegeti despre ce este vorba: intr-un tabel trebuie trecuta data, apoi ora de start (!!!) - adica daca vorbeste un om politic la stirile Tele M la 18.05, ora aia trebuie trecuta; durata de exprimare (!!!) - adica daca acel om politic vorbeste 25 secunde, atunci aia treci; urmeaza numele, functia, apartenenta politica si, la final, subiectul stirii.

Pe cei de la CNA nu ii intereseaza cat iti ia sa faci (corect) aceasta monitorizare. Ei o cer saptamanal. Si se mai precizeaza ca aceasta raportare se face pana la o data neprecizata.
___________________________________________________________

Am dreptul sa ma intreb de ce face CNA aceasta solicitare? De ce atata graba?
De ce o face acum? Alegerile sunt abia anul viitor.
Va intelege CNA ca o televiziune nu este obligata sa creeze evenimente pentru un partid politic, doar pentru a iesi bine pe o monitorizare? Ce ne facem cu partidele care "nu ies in fata", care nu creeaza evenimente? Ce ne facem cu politicienii care refuza sa apara la anumite televiziuni (este cazul lui Gheorghe Nichita care refuza sa participe la emisiunile de la Tele M, doar pentru ca s-a abonat la Prima TV Iasi, in fiecare joi, la o emisiune jenanta in care nu i se fac reprosuri).
Cum ne echilibram la raportarea politica, in aceasta situatie, domnilor de la CNA?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu