Totalul afișărilor de pagină

marți, 7 decembrie 2010

Rusine autoritatilor!

Luni, 6 decembrie, a trebuit sa dispar de la serviciu doua ore pentru audierea de la Politie (includeti si drumul dus-intors, nu am stat chiar 2 ore la Municipiu).

Am promis ca dezvalui in ce consta ancheta minunata a procurorilor si politistilor ieseni. Ii intereseaza cum a intrat Tele M in posesia unor adrese semnate de fostul prefect de Iasi Marius Bodea, in care se plangea de lipsa de cooperare a comisarului sef Catalin Blanaru, fost sef al S.I.I.P.I. Iasi. Da, este vorba despre cazul Blanaru, ala de-a urcat beat la volan, ala care a mintit un procuror, ala care a scapat mintind ca este bolnav, ala care s-a ales cu pensie nesimtita.

Cazul a fost tratat in martie 2009 la Martor Incomod (urmariti emisiunea).

In vara acestui an, adica dupa un an si cateva luni, Parchetul deschide dosar pentru a afla cine a dat documentele. Un politist incepe audierile, audiaza 4 jurnalisti, audiaza inclusiv pe invitatul emisiunii in incercarea de a-l afla pe VINOVAT.

Trebuie spus ca prima ancheta a inceput la Prefectura Judetului Iasi, chiar in luna martie 2009. Ce s-a intamplat de atunci incoace nu stiu sa va spun. De ce a trecut un an pana sa se sesizeze procurorul iar nu stiu. De ce este acest interes pentru aflarea surselor jurnalistilor ieseni, iar nu inteleg.

Pot spune, insa, ca e RUSINOS ce se intampla! In primul rand, un jurnalist isi va proteja sursele. Asta ar trebui sa inteleaga si procurorii si politistii. In al doilea rand, aceste autoritati care si-au dat cu stangul in dreptul in Dosarul betivului Blanaru chiar au TUPEU sa investigheze acum provenienta documentelor care au stat la baza emisiunii din 18 martie 2009.

Aratam in martie 2009 ca cineva din M.A.I. l-a sustinut pe Blanaru pana in panzele albe si ii ceream ministrului de atunci, Dan Nica, sa comenteze situatia. In raspunsul primit de Tele M de la M.A.I. se arata ca deficientele constatate de prefectul Marius Bodea erau reale, dar ca nu erau atat de grave incat Blanaru sa fie schimbat din functie. A venit si chestiunea grava, a condus un autoturism in stare de ebrietate, a facut un accident, a mintit un procuror in timpul anchetei (spunand ca a baut anumite cantitati de bauturi la Corso) totusi nu a fost schimbat din functie. A fost lasat sa se pensioneze. Raman cu o nelamurire, ce ar fi trebuit sa faca Blanaru ca sa fie schimbat?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu