Totalul afișărilor de pagină

joi, 18 martie 2010

ZECE SECRETE ALE UNEI CASNICII FERICITE

Chiar si cea mai dificila casatorie poate fi reabilitata. Chiar si cea mai subreda casatorie poate fi indreptata. Chiar si cea ma lipsita de nadeje casatorie poate fi salvata. Acolo unde e dorinta de rectificare nimic nu e imposibil. Divortul nu e o optiune. Repararea casatoriei insa e.

Aici gasiti 10 principii care va vor ajuta sa claditi si sa intretineti o casatorie fericita. Cuplurile de succes au un simt practic foarte bine dezvoltat, concretizat printr-o viata pragmatica. Citesc carti, participa la seminarii, cauta articole pe internet si urmaresc viata altor cupluri de succes, stiind ca este mai usor sa invete lucruri deja testate. Cuplurile de succes spun ca multe lucruri le-au invatat din experienta de viata, formata in urma incercarilor reusite sau nu. Aceste zece principii ale casniciei fericite au fost depistate de-a lungul timpului din munca cu sute de cupluri.

1. In primul rind, cuplurile trebuie sa stie ca FERICIREA nu este cel mai important lucru intr-o relatie. Toata lumea vrea sa fie fericita, dar fericirea este o stare de multe ori trecatoare, acum o ai, acum dispare. De aceea, cuplurile de succes stiu sa creeze oportunitati prin care sa-si reimprospateze viata cu fericire, atunci cand traverseaza o perioada mai grea.



2. Foarte important, cuplul isi descopera propria valoare prin sprijin reciproc. Cand apar situatii dificile si cand nu mai exista rezolvare, partenerii trebuie sa-si ofere sprijin reciproc. Timpul are capacitatea de a crea oportunitati de rezolvare a problemelor, de reducere a factorilor de stres si de solutionare a tuturor greutatilor pe care le intampina. In astfel de situatii sprijinul afectiv si emotional reprezinta un raspuns potrivit pentru criza.




3. Daca faci ce faci ca din obicei, obtii acelasi rezultat. Cuplurile experimentate au invatat ca solutia unei probleme consta in aplicarea unei tactici potrivite. De multe ori schimbari minore in atitudine sau schimbari ale metodei de abordare fac diferenta intr-o casnicie. Schimbati monotonia relationarii, dati-i un influx de spontaneitate, puneti jovialitate in conversatii.

4. Atitudinea fiecaruia conteaza. Schimbarea comportamentului este importanta, dar la fel de importanta este si schimbarea atitudinii. Negativismul atrage si alimenteaza sentimente nocive. O atitudine pozitiva si orientata spre solutii ofera cuplului putere si stabilitate.


5. Schimbati-va modul de gândire – schimbati-va casnicia. Gandurile pe care sotii le au unul fata de celalalt afecteaza modul de percepere a celuilalt. Asteptarile lor, dar in acelasi timp felul in care ei isi trateaza partenerul, conteaza enorm.


6. Iarba este mai verde in curtea vecinului. Cuplurile de succes nu au aceasta mentalitate. Au invatat sa reziste acestui mit destul de predominant ca o persoana alta decit sotul sau sotia poate sa-i faca mai fericiti. Cuplurile fericite isi folosesc energia pentru a-si imbunatati conditia personala si casnicia, nu cautarea efemera a unei relatii in afara casatoriei pentru dobindirea fericirii.

7. Poti sa-ti schimbi casnicia daca tu insuti alegi sa te schimbi. Cuplurile „veterane” au invatat de-a lungul timpului ca a incerca sa-ti schimbi partenerul este ca si cum ai impinge o franghie (adica imposibil). De multe ori, singura schimbare care se poate face intr-o relatie de casatorie este schimbarea personala, nadajduind ca ea va duce la schimbarea situatiei din familie.

8. Dragostea e un verb, nu doar un simtamint. Dragostea inseamna actiune nu pasivitate. Viata cotidiana erodeaza de la o vreme simtamintele romantice ale casatoriei. Simtamintele, la fel ca si fericirea, sunt in flux. Dar dragostea reala e bazata pe legamintul sotilor, spre mai bine sau spre mai rau, cind se simt bine sau cind nu se simt bine.





9. Casnicia este de multe ori o lupta pe plan emotional si intelectual. Cuplurile de succes invatat sa nu tina ranchiuna, sa nu mai evoce trecutul, amintindu-si ca persoana cu care s-au casatorit este la fel de imperfecta ca si el sau ea.


10. In final insa, chiar o criza in familie nu inseamna sfarsitul unei casnicii. Crizele sunt ca o furtuna: mare, galagioasa si periculoasa. Dar ca sa depasesti o furtuna trebuie sa mergi inainte. Mersul inapoi un este o optiune in rezolvarea crizei. O criza poate chiar fi un nou inceput la sotii intelepti. Cuplurie de succes inteleg ca incercarile si durerile slefuiesc oamenii, i-i transforma in oameni si mai mari, iar casatoriile subrede in casnicii de succes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu