Totalul afișărilor de pagină

joi, 18 martie 2010

Guvernul a fost la Iasi. Ce am castigat?

1) In sprijinul proiectului „Dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi, au fost aprobate trei Hotărâri care prevăd transmiterea unor terenuri şi construcţii din domeniul public al statului, în administrarea autorităţilor locale. Aeroportul Internaţional Iaşi are nevoie de o suprafaţă de teren de 302, hectare, iar în prezent dispune de 121,9 hectare.

PARTEA PROASTA - Consiliul Judetean trebuie sa elibereze diferenta de suprafata. Unele "insule" sunt detinute de oameni de afaceri care cer 400 euro pe metrul patrat. Asa se ajunge la sume de milioane de euro cerute ca despagubiri. Ministrul Radu Berceanu a sustinut ca asta este doar problema CJ. Daca vrea sa imbogateasca pe cineva cu atat nu are decat sa o faca. Berceanu a jucat tare si a sustinut ca habar nu are ca trebuie eliberate suprafete de la privati. Personal nu cred ca e adevarat.


2) Hotărâre privind transmiterea imobilului „Depozitul de tutun” – din cadrul Fabricii de Ţigarete Iaşi, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Finanţelor Publice în administrarea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, pentru Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi. În cadrul acestui imobil, aflat pe lista Monumentelor Istorice, va fi organizată o secţie de arheologie industrială, în vederea păstrării patrimoniului tehnic, secţie care va funcţiona ca parte a Muzeului Ştiinţei şi Tehnicii. Concret, în interiorul imobilul, având o suprafaţă de aproximativ 1.420 metri pătraţi, vor fi amenajate spaţii expoziţionale, depozite, centre de documentare. Predarea-preluarea imobilului transmis se va face în baza unui protocol, în termen de 60 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

3) Hotărâre privind darea în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a unor sectoare de drum de interes local din administrarea Consiliului local al municipiului Iaşi, respectiv din administrarea Consiliului Local al comunei Miroslava, judeţul Iaşi, precum şi încadrarea acestora în categoria funcţională drumurilor naţionale. Măsura a fost luată în vederea realizării de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a obiectivului de investiţii ”Varianta de ocolire a municipiului Iaşi-etapa I- varianta Sud”. Lungimea totală a sectoarelor de drum este de aproape 14 kilometri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu