Totalul afișărilor de pagină

duminică, 28 martie 2010

Cum sa te salvezi in caz de cutremur

Dupa slujba de Florii, am avut parte la biserica de un curs de salvare in caz de cutremur/incendiu. Parintele ne-a reamintit ca barbatii se vor evacua prin altar, air femeile vor avea doua usi de acces, una laterala si una la intrarea in biserica. In timp ce parintele spunea aceste cuvinte, plutonierul de la ISU Iasi a inceput sa zambeasca si sa dea din cap a negare. Iar cand a trebuit sa vorbeasca l-a contrazis pe preot.

In caz de cutremur cea mai mare greseala este ca lumea sa iasa afara din biserica. S-ar crea panica si ar muri mai multi oameni decat atunci cand lumea ar ramane inauntru. Primul gest trebuie sa fie sa se retraga lumea langa ziduri si sa elibereze mijlocul - unde vor cadea candelabrele. Imagine stranie! Instinctiv lumea de langa mine s-a uitat la candelabre si mai ales la cei care stateau aproape de culuarul din mijloc. Si eu acolo stau de obicei. N-o sa ma asez sub candelabru de acum inainte.

Pe langa sfaturile despre cutremur, ne-a vorbit doamna plutonier de la ISU Iasi si despre incendii. A spus lumii ca anul trecut au murit 10 copii in incendii numai la Iasi. Lumea a primit in biserica pliante.

In ele am gasit o chestie simpatica. Pe o pagina sunt trecute lucrurile care trebuie evitate. Cine a facut pliantul nu si-a dat seama ca a comis o greseala.

NU lasati lumanarile aprinse aproape de materiale usor combustibile (mobilier, perdele, ziare)!

si urmeaza gafa celor de la ISU (daca ei au facut materialul, oricum trebuie sa-l asume pentru ca au sigla pusa pe el)

NU Aveti grija sa nu lasati lumanarile aprinse sau candela in locuri unde pot ajunge copiii si animalele, pentru a nu l erasturna si provoca incendii!


Trecand peste asta, am aflat ca cel mai sigur loc din casa pentru a te salva in timpul unui cutremur este usa de la baie (tocul usii de la baie).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu