Totalul afișărilor de pagină

duminică, 11 aprilie 2010

Intr-o clipa, Polonia si-a pierdut intreaga conducere militara


Potrivit listei victimelor, aproape toti comandantii armatei poloneze au fost ucisi in urma accidentului de avion produs sambata in apropierea aeroportului Smolensk, din vestul Rusiei.

Printre cele 96 de persoane ucise s-au aflat:
seful Statului Major - Franciszek Gagor
seful Securitatii Nationale - Aleksander Szczyglo
comandantul Fortelor Armate Poloneze - gen. Bronisław Kwiatkowski
comandantul Fortelor Armate Aeriene Poloneze - gen. Andrzej Blasik
comandantul Fortelor Terestre Poloneze - gen. Tadeusz Buk
comandantul Fortelor Armate Speciale Poloneze - gen. Włodzimierz Potasinski
Comandantul Marinei - Andrzej Karweta.


"Intr-o clipa, Polonia si-a pierdut intreaga conducere militara", scrie Gazeta Wyborcza, care se intreaba: "Cine a permis ca toate aceste persoane sa se afle la bordul unui singur avion?"

"Nu exista regulamente care sa interzica zborul impreuna. Presedintele si premierul n-ar trebui in mod clar sa zboare impreuna", a declarat expertul in aviatie Grzegorz Holdanowicz. "Este o lectie care va trebui amintita in viitor. In opinia mea, ei trebuie sa zboare separat, din diferite motive. Este ingrozitor ca nu exista o alta tara in care sa se fi produs doua catastrofe in sase ani: prima data, cu elicopterul premierului (incident din decembrie 2003, in care a fost implicat elicopterul Mi-8 al fostului premier Leszek Miller, in apropiere de Varsovia) si acum cu avionul presedintelui".

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=ro&sl=pl&u=http://wyborcza.pl/1715307,0.html%3Fskan%3D7757336&prev=/search%3Fq%3DGazeta%2BWyborcza%26hl%3Dro%26sa%3DG&rurl=translate.google.ro&usg=ALkJrhgySknfZt7lUmBxubW3nEHAL5ypuw

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu