Totalul afișărilor de pagină

joi, 22 aprilie 2010

Are Nichita onoare?


Pe 27 mai 2008, senatorul Dan Carlan anunta ca doi candidati ieseni au fost colaboratori ai Securitatii si soma CNSAS sa faca precizari inainte de alegerile de pe 1 iunie. Carlan nu a dat nume dar toata lumea a inteles ca este vorba despre Gheorghe Nichita si Constantin Simirad. Redau aici declaratiile din stirea difuzata de Tele M pe 27 mai 2008.

Dan Carlan, senator PD-L: "Unul dintre ei a fost informator cu angajamente de colaborator semnat cu note informative si cu state de plata pentru informatiile pe care le-a furnizat Securitatii. Cel de-al doilea are dosar de retea, a fost custodie de casa conspirativa. A fost comunicat de catre autoritatile americane in 2006 catre autoritatile romane pe lista demnitarilor carora li se interzice dreptul de acces la informatii clasificate NATO".

Gheorghe Nichita, primar Iasi: "Nu exista o pozitie oficiala a CNSAS-ului, eu am cerut printr-o adresa cu numarul 61083 din 17 august 2006, am cerut relatii despre primar si despre viceprimari si am cerut de la CNSAS sa spuna daca am facut politie politica, nu am primit niciun raspuns de la CNSAS. La finalul liceului, in clasa a 12-a, mi-am depus dosarul de a ma inscrie ca ofiter la Scoala de Securitate, era in 1975, mi-am facut dosarul la scoala respectiva, dar am fost respins, am cerut sa vad de ce n-au raspuns si mi s-a indicat sa merg la Scoala de Tancuri la Pitesti, am facut dosar si pentru Scoala de Ofiteri de Tancuri la Pitesti, dar am plecat la Politehnica la Universitatea din Bucuresti. In anul doi de facultate mi s-a propus mie si altor colegi ... ni s-a propus, daca terminam facultatea, sa mergem ca specialisti in cadrul Securitatii, dar alte legaturi cu Securitatea nu am avut".
http://telem.telem.ro/telem/index.php?option=com_content&task=view&id=9039&Itemid=130

Pe 29 mai 2008, Dan Carlan a dat si numele celor doi candidati care au colaborat cu Securitatea.

Dan Carlan spune :"Candidatul PSD pentru functia de Primar al municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a declarat în fals, la depunerea candidaturii, faptul ca nu ar fi fost colaborator al fostei Securitati. Sub numele conspirativ „Mihai”, Gheorghe Nichita a fost informator al Securitatii, cu angajament scris, cu note informative si cu state de plata prin care a încasat bani pentru notele informative furnizate Securitatii".

http://telem.telem.ro/telem/index.php?option=com_content&task=view&id=9106&Itemid=130

Cei de la BZI au facut rost de documente care dovedesc ca Gheorghe Nichita a semnat angajament la Securitate. Am asteptat cu nerabdare sa vad si cateva note informative semnate de Mihai. Sunt dezamagita! Gheorghe Nichita era un informator lenes si incompetent. Scrie in acele documente ca a avut nevoie de cateva serii de prelucrare ca sa furnizeze informatii.

Ati intuit gluma, sper. Nu mi-as fi dorit ca Gheorghe Nichita sa fi fost un tortionar! Gheorghe Nichita a mintit. A spus ca nu a avut legaturi cu Securitatea. Un om cu onoare si-ar face curat in birou si ar fugi. Si, Slava Domnului, Gheorghe Nichita are unde fugi. Si-a pastrat un loc cald la ApaVital. I l-a tinut cald domnul Toma.

Aceste documente sunt scoase inaintea alegerilor din PSD. E clar ca cineva din PSD le-a pus pe tava.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu