Totalul afișărilor de pagină

marți, 16 martie 2010

Supravietoarea. Nu e un film. E o stire de la dr. Ciuhodaru



STIREA de la Urgente O pacienta HB de 86 de ani a fost adusa in stare grava la Spitalul de Urgente din Copou dupa ce, in urma unui traumatism, a stat izolata la domiciliu mai bine de 48 de ore. Pacienta prezinta traumatism craniofacial, echimoze suborbitare, traumatism toracoabdominal si leziuni osteoarticulare. Prognosticul este rezervat datorita severitatii lezionale, varstei si patologiei asociate precum si a complicatiilor posibile. Cei de la Urgente spun ca aceasta pacienta a avut sansa de a fi descoperita de un membru al familiei, existand un risc vital major din cauza leziunilor cat si a faptului ca timp de doua zile pacienta nu a putut sa se hidrateze sau sa se alimenteze.

Trecem peste aceasta stire si va invit sa meditati la povestea acestei femei.

Femeie singura, 86 de ani. Careia nu-i trece nimeni pragul. Drept dovada ca a fost gasita dupa doua zile INTAMPLATOR, de o ruda. Probabil o nepoata. Nu s-a mai putut misca sa dea un telefon, sa sune la salvare, sa sune la un vecin. Nu a putut striga dupa ajutor. Cine ar fi auzit-o, insa? In aceste vremuri oamenii sunt extrem de inchisi si egoisti. Nu intervin, nu ajuta.

Ce ii costa pe vecini sa bata la usa, sa intrebe daca ti-e foame, daca ti-e sete?
E clar ca rudele au abandonat aceasta femeie. E clar ca au condamnat-o la moarte. Altfel ar fi stat cu ea, ar fi angajat o asistenta personala.

Respectul meu pentru europeni, pentru italienii blamati atat. In acea tara batranii sunt respectati. Li se ofera ingrijire la domiciliu pana inchid ochii definitiv. La noi nu se intampla asa ceva. La noi esti lasat sa mori in casa.

Vinovati
1. Familia
2. Vecinii
3. Autoritatile care nu construiesc azile - cele doua din Iasi sunt arhipline
4. Biserica - preotii dintr-o parohie ar trebui sa aiba in evidenta cazurile sociale. Iar acesta este un caz social
5. ONG-urile

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu