Totalul afișărilor de pagină

vineri, 31 decembrie 2010

Ultimele ore din 2010

Treaba prin casa. Asta fac in ultimele ore din 2010. Pregatiri pentru noaptea ce vine, cand vom primi niste oaspeti. Cativa prieteni ne vor fi alaturi cand se vor numara secundele.

Chiar daca sunt tentata sa ma gandesc la lucrurile care nu mi-au iesit in 2010, inchei acest an multumindu-i lui Dumnezeu pentru minunea pe care a facut-o cu mine. Am ramas insarcinata, si asta conteaza cel mai mult pentru mine si pentru familia mea.

In 2011 ma rog sa fiu sanatoasa, sa aduc pe lume un copil sanatos, sa fiu suficient de rabdatoare pentru a-l ingriji. Universul se va concentra o perioada in jurul lui Alexandru.

La multi ani, tuturor! Mai ales celor care sunt departe, in tari straine! Gandurile mele bune vor zbura catre toti la miezul noptii!

sâmbătă, 25 decembrie 2010

Craciun fericit!

Le multumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje, in Ajun! Le multumesc si celor care s-au gandit la noi! Va doresc tuturor Craciun fericit!

As fi vrut sa fie nins, de Craciun! Afara se dezgheata totul si e cald. Parca vine primavara.

Imi astept parintii, de la Piatra Neamt.

O sa vina si Smaranda, sa ma colinde. Bunicul i-a cumparat si clopotel si sorcova. Are doar 10 luni.
Singura neimplinire este ca Iulian a fost trimis la Vaslui, chiar astazi, de Craciun.
Dar e important ca suntem cu totii sanatosi.

joi, 23 decembrie 2010

Goana dupa senzational

Cred ca este pentru prima data cand imi doresc ca CNA sa amendeze televiziunea. Am trait sa vad pe Realitatea TV imaginile cu electricianul care s-a aruncat de la balconul Parlamentului. Nu stiu cum au procedat celelalte televiziuni. Am inteles ca si Pro TV a difuzat secventa in care barbatul a plonjat in gol, strigandu-i ceva lui Emil Boc.

Am inteles logica de a mentine transmisia directa de la Parlament, cat timp paramedicii acordau ingrijiri victimei. Dar cum poti sa dai la ora 11.00 fata aceea plina de sange? Cum poti sa dai pe post, chiar cu marca SOCANT, imaginile cu acel om facandu-se praf de bancile din Parlament?

Cine ia aceste decizii se gandeste vreun moment la familia victimei? Se gandeste cineva la oamenii care se uita la televizor? Poate in acel moment, in fata televizorului era chiar copilul acestui nenorocit.

Surse din TVR sustin ca barbatul de 43 de ani este tatal a 2 copii, dintre care unul sufera de autism.

Nu stiu cat este amenda pe care o vor incasa televiziunile “deontoloage”. Probabil mogulii isi vor permite sa plateasca si un miliard de lei vechi doar pentru a atrage cat mai multi telespectatori. Rusinos!

luni, 20 decembrie 2010

Diavoli pe pamant!

Astazi, la Iasi, in Ticaul lui Creanga, un barbat si o femeie au pierit sub lovituri de cutit. Erau sot si sotie. Doi batranei simpatici si linistiti, spun vecinii lor. Mosul avea picioarele amputate. Criminalului i-a fost usor sa-l injunghie. Omul nu a putut opune rezistenta. Femeia a fost gasita in holul casei, probabil a incercat sa scape. Loviturile de cutit sunt aplicate in spate.

Sper ca Politia sa-l prinda rapid. Sau sa-i prinda rapid. Si sa vad si eu chipul acestor Diavoli pe pamant!

Victimele nu erau bogate. Barbatul era croitor. Muncea chiar daca avea deficiente fizice. Nu aveau copii.
Deocamdata, procurorul care se ocupa de caz nu a divulgat mobilul dublului asasinat.

Sa fie jaful? Cati bani puteau avea acei oameni? Nu puteau sa le ia banii si sa-i lase in viata?
Cand a ajuns echipajul SMURD, cei doi soti erau morti. Se instalasera semnele mortii, a spus medicul Diana Cimpoesu. Nu s-au mai facut nici manevre de resuscitare. Cine stie de cand erau morti?!

Diavoli pe pamant! Poate trecem pe langa ei zilnic, poate par oameni linistiti!

O sa-i prinda, o sa-i arunce in inchisoare si noi o sa-i hranim bine pana crapa in puscarie. Ma opresc aici. E mai bine asa.

Am primit colindatori! Vin sarbatorile!

Ce frumos este cand la usa ti se canta colinde romanesti vechi! In aceasta seara au venit primii colindatori. Cor de baieti tineri, seminaristi. Toata supararea pe care o aveam in suflet a disparut! Toata amaraciunea cu care am venit de la serviciu a fost stearsa de la primele acorduri.

Iar cand au cantat "Multi ani traiasca!" mi-au dat lacrimile. Parca era corul Mitropoliei, asa rasuna pe scara mea.

sâmbătă, 18 decembrie 2010

O invitatie la plimbare prin Iasi!

Mi-a trimis Catalin Neagu un link la un material video. Il popularizez pentru ca merita:
- Neagu;
- filmarea;
- ideea.

Enjoy! Pe youtube se numeste: Iasiul_Craciunul_2010_noaptea_1.mpg

Il puteti vedea si aici - http://www.youtube.com/watch?v=oRgm75GCPYU

Iasul chiar e frumos noaptea! Conteaza cum il filmezi!
Ce pacat ca imaginile acestea feerice sunt surprinse doar in centru, la Palat, pe Stefan, la Fundatie, Universitatea Cuza, Teatrul.

In restul Iasului - doar iarna, fara atmosfera de sarbatoare.

joi, 16 decembrie 2010

Romanii se multumesc cu putin

M-am uitat aseara la meciul cu Napoli, asa cum au procedat multi romani, cu speranta ca voi vedea un meci frumos. Nu dadeam Stelei prea multe sanse.

In atmosfera creata de suporterii lui Napoli, fotbalistii romani pareau mai mici decat de obicei. Si m-a impresionat un lucru, primul jucator care a urcat scarile pentru a ajunge la nivelul solului a tras aer in piept, puternic, de parca ar fi trebuit sa sustina proba orala de romana la Bacalaureat si nu si-ar mai fi amintit nimic din ce a invatat.

Incerc sa inteleg ca miza era prea mare si ca era normal sa fie un joc pe viata si pe moarte. Dar partida a fost enervanta! Stelistii au gresit nepermis de mult, italienii au fost nesimtiti si brutali. Mi-am dat seama ca Lacatus a stabilit de la inceput ca trebuie conservat egalul 0-0. Nici nu si-a propus sa incerce sa marcheze un gol.

O noua dovada ca romanii se multumesc cu putin.

Mi-as fi dorit ca pe stadion sa fie multi romani. Poate ar fi fost altfel finalul. La cati romani lucreaza in Italia, cred ca ar fi trebuit sa fim superiori. 

O noua dovada ca romanii nu sunt solidari.

Si m-am jurat ca n-am sa ma mai uit la fotbal (romanesc)!

marți, 14 decembrie 2010

Salvati “Bradul de Craciun”

Bradul este o specie vegetală lemnoasă care atinge până la 40 de m înălţime la varsta de 120 de ani.

Pentru că ne aflăm în apropierea sărbătorilor de iarnă, ne-am gândit să vorbim despre istoria bradului de Crăciun. „Pomul de Craciun”, asa cum il cunoastem noi astazi, decorat cu globuri in care se reflecta lumina scantaietoare a lumanarilor sau a instalatiei electrice, nu a fost din totdeauna impodobit astfel. Pana in sec. al 15-lea, crengutele verzi cu care erau impodobite casele cu ocazia Craciunului, ca si darurile pe care le faceau oamenii unii altora, erau considerate traditii pagane. Dar nu peste multa vreme in locul acestora va fi folosit un arbore intreg.

Conform documentelor, in 1605 la Strasbourg a fost inaltat primul pom de Craciun, intr-o piata publica. Nu avea inca lumanari si era impodobit cu mere rosii. In 1611, la Breslau, ducesa Dorothea Sybille von Schlesien impodobeste primul brad asa cum il cunoastem noi astazi. In zilele noastre obiceiul împodobirii bradului de Crăciun a devenit una din cele mai iubite datini, practic nu putem concepe sărbătoarea Crăciunului fără bradul ornat frumos.

Obiceiul împodobirii bradului de Crăciun a creat o adevărată industrie şi – din nefericire - procurarea brazilor în apropierea Crăciunului a devenit chiar o afacere.

Astăzi, la noi, bradul a devenit o specie rară, ca o consecinţă a exploatării iraţionale. Astfel, anual, numai în judeţul Neamţ se taie aproximativ 100.000 brazi şi mai trist este faptul că nu toţi aceşti brazi ajung să fie comercializaţi în marile pieţe şi ajung la gunoi .

Direcţia Silvică Neamţ a găsit o soluţie: producerea brazilor de Crăciun în recipiente, ghivece din material plastic sau lemn. Brazii vor putea fi achiziţionaţi, iar după sărbători pot fi lăsaţi să crească în continuare în ghiveci sau pot fi plantaţi în faţa casei. Dacă ne gândim că pentru a avea un brad de Crăciun trebuie să treacă 15 ani, nu ar fi mai bine să folosim un astfel de brad sau, de ce nu, unul artificial ?

Brăduţii se pot procura de la sediul Ocolului Silvic Gârcina, la preţul de 35 de lei cu tot cu ghiveci, la o inaltime de 1m.

Ce naiba e aia "Plimbare in copaci"?

Posta electronica a redactiei a fost bombardata astazi de un comunicat de presa despre proiectul Ciric. Cei care au trimis e-mail-ul au uitat sa ataseze documentul mult promis. Cand si-au dat seama au trimis iarasi o "caruta" de e-mail-uri cu documentul respectiv - un material informativ despre proiectul Ciric, despre fonduri, participarea europenilor la finantare, descriere de proiect.

La descriere mi-a sarit in ochi expresia "plimbare in copaci". I-am intrebat pe toti cei de langa mine cum li se pare, sa-si imagineze ce-ar putea insemna asta.

Unii au spus ca e vorba de tiroliana, altii ca vor fi construite in copaci niste poduri din franghii si ca te vei plimba practic la inaltime.

Oricum, toata lumea a ras pentru ca proiectul asta mult laudat valoreaza o groaza de bani si nu e permis sa apara asemenea gafe.

M-a mai mirat un lucru, documentul era datat 1 noiembrie. De ce ne-a ajuns abia acum nu am inteles.

Profesionalism, nu gluma.

Daca gasiti niste activitati care sa se preteze la "plimbarea in copaci" promisa de cei care implementeaza proiectul Ciric va astept cu drag!

Poate vor aduce copaci din aia imensi pe care o sa-i gaureasca si o sa mergem prin ei? Ca niste caini la concursuri, cand trec in fuga prin tunelurile alea, apoi sar peste garduri?

Nu ma mai mira nimic!

duminică, 12 decembrie 2010

Omul si cainele

Un om si un caine mergeau pe un drum. Omul se bucura de frumusetea zilei, cand, deodata, isi dadu seama ca, de fapt, murise. Isi aducea acum clar aminte ca murise, iar cainele, care mergea langa el, murise chiar cu mai multi ani in urma...Se intreba: "Oare unde duce drumul asta?"...Dupa o vreme, ajunsera amandoi in dreptul unui gard inalt de piatra.


Privindu-l mai indeaproape, vazu ca era facut dintr-o marmura foarte fina. Mai sus, pe colina, gardul era intrerupt de o arcada care stralucea in soare. Ajunsera acolo si vazu ca era incrustata cu perle, iar aleea care ducea spre ea parea pavata cu aur. El si cainele sau se apropiara de poarta si atunci observa, intr-o parte, un om sezand la un birou. Il intreba:

- Scuzati-ma, unde ne aflam ?
- Aici e raiul, raspunse acesta.
- Minunat, zise omul, pot sa va rog sa ne dati putina apa?
- Bine'nteles, intrati inauntru. Am sa trimit imediat vorba sa vi se aduca niste apa cu gheata. Facu un gest si poarta incepu sa se deschida.
- Prietenul meu, poate intra si el? intreba calatorul aratind inspre caine.
- Imi pare rau, dar noi nu acceptam animale.

Omul se gandi o clipa, apoi se intoarse si isi continua calea pe care pornise, impreuna cu cainele sau. Dupa inca o lunga plimbare, pe varful unei alte coline, pe un drum prapadit de tara, dadura de o ferma, a carei poarta parea ca nu avusese zavor niciodata. De gard, nici nu mai era vorba. Se apropie si vazu un barbat sezand rezemat de un copac si citind o carte.

- Scuzati-ma, i se adresa el. Aveti cumva putina apa?
- Da, desigur... e o cismea ceva mai incolo.
- Si pentru prietenul meu, zise, aratand catre caine.
- Trebuie sa fie si o strachina, chiar langa cismea.

Trecura de poarta si ajunsera la o cismea veche, cu pompa. Omul si cainele baura pe saturate. Dupa ce terminara, se inapoiara la omul de sub copac.

- Ce loc este acesta, intreba calatorul.
- Acesta este raiul.
- Sunt total incurcat. Un cetatean, ceva mai jos, pe drumul asta, mi-a zis ca raiul este acolo unde era el.
- Te referi la locul acela cu alei de aur si zid de marmura?...Acela e iadul.
- Si nu va deranjeaza ca ei folosesc acelasi nume ca si dumneavoastra?!
- Din contra, suntem fericiti ca ei ii triaza mai intai pe cei care sunt gata sa-si lase in urma prietenii cei mai buni.

vineri, 10 decembrie 2010

Ma doare spatele de mor!

Statul la calculator in pozitie incorecta. Greutatea. Intinderea ligamentelor. Poate frigul. Toate sunt cauze ale durerii de spate. Le-am citit de aseara de zeci de ori din cele doua carti uriase despre sarcina pe care le tin in permanenta in pat, cu mine. Scrie acolo ca durerile apar intre lunile 5-7. Si au aparut! Si le urasc! Si ma gandesc cu groaza ca o sa ma insoteasca mult si bine!

Am incercat sa fac niste exercitii fizice speciale. Nu mi-au trecut durerile. Nu am voie sa iau nicio pastila.

Trecand peste acest disconfort (50% dintre femeile insarcinate au dureri de spate), trebuie sa spun ca o prietena buna, foarte buna, a ramas si ea insarcinata. Nu ii dezvalui identitatea pentru ca nu doreste acest lucru. O va face ea la momentul potrivit.

M-am trezit dandu-i indicatii despre sarcina si povestindu-i toate problemele prin care am trecut eu. Credeam ca fac ce trebuie, abia apoi mi-am dat seama ca am speriat-o pe biata fata. O sa te doara capul, o sa te doara spatele, o sa fii nervoasa. In timp ce-i turuiam chinurile sarcinii, mi-am dat seama cat de mult rau ii fac. Si i-am spus ca exista si parti frumoase. Si am sfatuit-o sa se bucure de ideea ca va fi mamica mai mult decat am facut-o si o fac eu.

Ii doresc sa aiba o sarcina usoara! Nu stiu cand ne vom revedea (ea este in Bucuresti, eu la Iasi).

marți, 7 decembrie 2010

Rusine autoritatilor!

Luni, 6 decembrie, a trebuit sa dispar de la serviciu doua ore pentru audierea de la Politie (includeti si drumul dus-intors, nu am stat chiar 2 ore la Municipiu).

Am promis ca dezvalui in ce consta ancheta minunata a procurorilor si politistilor ieseni. Ii intereseaza cum a intrat Tele M in posesia unor adrese semnate de fostul prefect de Iasi Marius Bodea, in care se plangea de lipsa de cooperare a comisarului sef Catalin Blanaru, fost sef al S.I.I.P.I. Iasi. Da, este vorba despre cazul Blanaru, ala de-a urcat beat la volan, ala care a mintit un procuror, ala care a scapat mintind ca este bolnav, ala care s-a ales cu pensie nesimtita.

Cazul a fost tratat in martie 2009 la Martor Incomod (urmariti emisiunea).

In vara acestui an, adica dupa un an si cateva luni, Parchetul deschide dosar pentru a afla cine a dat documentele. Un politist incepe audierile, audiaza 4 jurnalisti, audiaza inclusiv pe invitatul emisiunii in incercarea de a-l afla pe VINOVAT.

Trebuie spus ca prima ancheta a inceput la Prefectura Judetului Iasi, chiar in luna martie 2009. Ce s-a intamplat de atunci incoace nu stiu sa va spun. De ce a trecut un an pana sa se sesizeze procurorul iar nu stiu. De ce este acest interes pentru aflarea surselor jurnalistilor ieseni, iar nu inteleg.

Pot spune, insa, ca e RUSINOS ce se intampla! In primul rand, un jurnalist isi va proteja sursele. Asta ar trebui sa inteleaga si procurorii si politistii. In al doilea rand, aceste autoritati care si-au dat cu stangul in dreptul in Dosarul betivului Blanaru chiar au TUPEU sa investigheze acum provenienta documentelor care au stat la baza emisiunii din 18 martie 2009.

Aratam in martie 2009 ca cineva din M.A.I. l-a sustinut pe Blanaru pana in panzele albe si ii ceream ministrului de atunci, Dan Nica, sa comenteze situatia. In raspunsul primit de Tele M de la M.A.I. se arata ca deficientele constatate de prefectul Marius Bodea erau reale, dar ca nu erau atat de grave incat Blanaru sa fie schimbat din functie. A venit si chestiunea grava, a condus un autoturism in stare de ebrietate, a facut un accident, a mintit un procuror in timpul anchetei (spunand ca a baut anumite cantitati de bauturi la Corso) totusi nu a fost schimbat din functie. A fost lasat sa se pensioneze. Raman cu o nelamurire, ce ar fi trebuit sa faca Blanaru ca sa fie schimbat?

luni, 6 decembrie 2010

E baiat! Si e sanatos!

Astazi l-am vazut pe Alexandru. Pentru ca este vorba despre EL.

Eu n-am vazut sexul, Iulian si medicul l-au vazut. Pe mine ma interesau creierul si inima lui.

La varsta pe care o are acum 22 saptamani si 4 zile, e dezvoltat normal, este in parametrii normali.

Nu mi-a venit sa plang. Ma asteptam sa fie baiat. Toata lumea mi-a zis ca eu nu pot fi decat mama de baiat. Adica, mi s-ar fi parut ciudat sa port in pantece o fetita firava.

Poze nu am ce sa pun, pentru ca toate sunt cu organele lui Alexandru. Nu am o imagine de ansamblu cu el.

Acum sa va spun ce facea baiatul nostru: dormea. O ora, cat a durat ecografia, Alexandru a dormit. Intr-o pozitie chircita, care i-a cam dat batai de cap medicului. Insa, dr. Gafiteanu este un SPECIALIST! Si s-a chinuit pana i-a vazut si al doilea ochi, si al doilea rinichi, si a revenit asupra inimii de 20 de ori pana i-a vazut si vasele superioare.

Sunt linistita acum! Chiar foarte linistita!

sâmbătă, 4 decembrie 2010

In contrapartida - cu ce se ocupa procurorii si politistii din Iasi?!

Pai, anchetatorii nostri sunt preocupati sa afle de unde au jurnalistii anumite documente! Da, ati auzit bine, jurnalistii ieseni sunt audiati in aceasta speta.

In loc sa caute si sa pedeapseasca infractori, procurorii si politistii ieseni ii iau la bani marunti pe ziaristi!

Luni, 6 decembrie, Mos Nicolae imi va aduce doua lucruri. In prima parte a zilei voi afla sexul BB-ului, pentru ca trebuie sa fac morfologia fetala.

In partea a doua a zilei, trebuie sa ma prezint la Politie sa spun de unde am un set de documente. Cazul nu il spun astazi. Spun doar ca are legatura cu Emisiunea Martor Incomod. Mai spun ca emisiunea in cauza a fost difuzata in primavara lui 2009 si, dupa cum vedeti, procurorii si politistii inca fac verificari dupa un an si jumatate! Halal institutii!

Luni, dupa audiere, va voi povesti intreaga tarasenie, ca sa vedeti cat de "meseriasi" sunt cei de la M.A.I.!

Un sentiment de siguranta

Ceea ce s-a intamplat vineri la Iasi - perchezitii, audieri pana noaptea tarziu - imi da un sentiment de siguranta. Se mai misca ceva pe la Bucuresti! Observati: Bucuresti. Ca in Iasi, totul doarme, mafia creste, crima organizata prinde radacini in institutiile care ar trebui sa o combata.

Dupa pelerinajul de la IPJ si de la DIICOT Iasi as vrea sa cred ca, macar in urmatoarea perioada, infractorii publici - functionari si sefii lor - se vor linisti. Nu stiu cat va dura starea asta, dar poate vor veni mai des la Iasi procurorii bucuresteni! Au ce verifica!