Totalul afișărilor de pagină

marți, 30 noiembrie 2010

Vreau sa fie decizia mea!

Astazi, cel mai mult imi doresc sa intru in concediu prenatal! Sa stau acasa, sa citesc, sa ma plimb cu Zombie, sa ies din tot ceea ce inseamna presa, sa incerc sa uit mizeriile din acest oras, de magariile care se fac in aceasta tara!

Nu mai e mult pana atunci, jumatatea lunii februarie 2011. Dar parca as vrea sa treaca timpul acesta mai repede!

Ma gandesc cu groaza la ce pregateste Guvernul Boc, la hotararea cu reducerea concediului de crestere a copilului. Poate eu as vrea sa ma intorc la munca dupa un an, dar as vrea ca aceasta sa fie decizia mea, nu sa ma oblige domnul Botis!

Prin urmare, ma alatur protestelor initiate pe aceasta tema.

Intr-o tara in care nu exista suficiente crese, intr-o tara in care bonele sunt bunici, vecine, verisoare, studente, intr-o tara in care aceasta meserie nu este legiferata, nu are cum sa vina Guvernul Boc sa ma oblige sa-mi las acasa copilul de 1 an!

Un partaj, 4.000 de euro

Arestarea judecatoarei Georgeta Buliga m-a facut sa exclam dinnou: "in ce tara traim!". La fel am reactionat si cand a fost cazul judecatoarei Camelia Acrasmaritei, care si-a permis sa incheie un contract pentru vanzarea unor drepturi succesorale cu o parte din procesul pe care il judeca. Tineti sigur minte, Tele M a dat in exclusivitate cazul Acrasmaritei - Zapodeanu - Fischer.

Acum, o judecatoare primeste intr-un buchet de flori 4.000 de euro pentru ca a dat o solutie diferita intr-un dosar de partaj. De partaj! Imi vine sa innebunesc, sincer! Ma gandeam ca doar dosarele grele se aranjeaza cu bani. Acum trebuie sa strangi bani si pentru divorturi! In ce tara traim! Cat de mare este oare foamea acestor judecatori? Doamna Buliga castiga 100 de milioane de lei vechi lunar. Si va avea o pensie frumusica. Si ce s-a gandit ea, sa stranga un banisor pentru cadouri, de sarbatori. Rusine!

Doamna Mona Pivniceru, presedintele Asociatiei Magistratilor, s-a dovedit la fel de alunecoasa ca in cazul Acrasmaritei. Ca sa vezi, ca sa asteptam, sa vedem daca nu e o provocare, poate nu se dovedeste fapta.

Oare ce ar trebui sa se intample in Romania sa fie lucrurile in regula, sa te bazezi ca vei avea parte de un proces corect? Nu am un raspuns. Si nu cred ca il voi avea prea curand.

Stiu, insa, ca exista si judecatori cinstiti. Ce sansa voi avea sa prind un asemenea complet, cu judecatori corecti? Mari? Mici? E trist ca trebuie sa ne punem asemenea probleme.

Solutia ar fi pedepse mai drastice. Inchisoare, frate! Ai luat bani, intra la zdup!

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Ninge ca in povesti la Iasi

M-am trezit in aceasta dimineata crezand ca ploua. Asa se auzea, ca si cum ar fi picurat pe tabla de la geam. Cand colo, ningea ca in povesti.

Mie mi-a placut, nu stiu daca si lui Zombie.
Fulgii erau mai mari decat nasul lui! Spun asta pentru ca unul i s-a asezat pe nas si cainele meu parea ca si-ar fi bagat nasul intr-un tort cu frisca.

vineri, 26 noiembrie 2010

Vreau sa-i multumesc Misteriosului!

Mi-am deschis emailul in aceasta dimineata si am descoperit doua mesaje FOARTE INTERESANTE!
Vreau sa-i multumesc Misteriosului care mi-a trimis seria de documente!

Cand va crede de cuviinta sper sa isi dezvaluie identitatea! Ca sa-i pot multumi personal.

Am visat ca am o fetita!

Azi noapte am visat ca am o fetita mica, mica, mica pe care o alaptam. Probabil e tensiunea mea interioara ca nu stiu inca ce port in mine.

Problema a partea a doua a visului. O bomba nucleara lansata in Romania! Sper sa nu fiu premonitiva!

miercuri, 24 noiembrie 2010

Atentie, "boala" lui Nichita este molipsitoare!


Episodul II al lipsei de transparenta in Primaria Iasi.

Astazi, un alt politist comunitar i-a anuntat pe jurnalistii ACREDITATI ca si viceprimarul Romeo Olteanu nu doreste sa mai fie deranjat de ziaristi. Prin urmare, Romeo Olteanu le-a cerut politistilor sa nu le permita jurnalistilor accesul la etaj.

Este stranie reactia viceprimarului, in conditiile in care pana de curand raspundea tuturor intrebarilor adresate de oamenii din presa.

Si ca sa va dovedesc ca boala SEFILOR din Primaria Iasi este molipsitoare, un functionar de la Centrul de Informatii pentru Cetateni Iasi a interzis cameramanului Tele M sa filmeze in spatiul public. Asta desi coordonatorul acestui serviciu, Vasile Tiron, isi daduse acordul pentru realizarea filmarii.

Morala - haosul din administratia centrala se propaga in teritoriu. In unele orase, insa, "boala" sefilor este deosebit de grava. E cazul Iasului!

Fac eforturi sa-mi pastrez optimismul si astept ziua in care asemenea comportamente ABERANTE sa nu mai existe in administratia locala ieseana.

marți, 23 noiembrie 2010

Ce are de ascuns primarul Gheorghe Nichita?

Imi povestea astazi reporterul de pe Administratie ca gardianul de la Primaria Municipiului Iasi le-a pus mina in git jurnalistilor care au incercat sa urce la etaj. Asta chiar daca grupul era insotit de viceprimarul Gabriel Grigore care a stabilit ca interviurile sa aiba loc in biroul sau.

Fara indoiala ca politistul comunitar Manole executa un ordin al primarului Gheorghe Nichita. Edilul a interzis accesul presei in Primarie si ii obliga pe ziaristi sa stea doar in biroul rezervat lor.

Motivul invocat de primar este ca jurnalistii deranjeaza activitatea Primariei si mai ales a directorilor din Primarie.

Nu inteleg de ce jurnalistii ieseni ingjit aceasta magarie. In mod normal, primarul Gheorghe Nichita ar fi trebuit sa fie boicotat pana cand ar fi revenit asupra deciziei.

Sau poate chiar asta isi doreste primarul? Sa scape definitiv de presa si sa faca ce vrea in Palat?!

Asemenea "tratamente democratice" a aplicat jurnalistilor fostul primar de Bacau, Sechelariu. A mai fost in tara un primar care a scos pistolul si a amenintat un jurnalist. Primarul Iasului nu scoate inca pistolul, dar isi asmute cainii de paza pe ziaristi. Ma refer la politistii comunitari.




 

vineri, 19 noiembrie 2010

Gata, am iar telefon! Sa traiasca Radu!!!!

Radu is the best! L-am sunat sa ma plang ca nu mai am telefon si nu au trecut 10 minute si iar aveam telefon. MULTUMESC!!!!!

Cred ca nu mai trebuie sa spun cat de disperata am fost ca raman fara telefon tot week-end-ul!

Sunt dependenta de mobil!

Noroc ca am avut fixul, sa pot cere ajutorul. De la mama am aflat nr. de telefon al lui Iulian (are un numar complicat, nu pot sa-l retin). Numerele de serviciu le stiu ca pe Tatal Nostru.

Of, emotii, emotii...

De ziua mea am ramas fara telefon!

Cine va incerca sa ma sune sa ma felicite sa nu se sperie. Nu mai am telefon. S-a stricat.

Singura solutie este sa imi scrieti pe net. O sa tin calculatorul deschis cat mai mult astazi.

E ingrozitor fara telefon!!!

Despre ziua mea prefer sa nu vorbesc acum.

O sa postez fotografii (cand le voi primi de la colegi) si atunci o sa ofer explicatii amanuntite.

Au fost si bucurii si nervi. Bucurie a fost ca au venit sa ma vada Adnana, Diana si Alina. Tot bucurie a fost ca a venit Dan Mindruta sa ma felicite de ziua mea (superb buchetul de trandafiri, Dane).

Bijuteriile primite de la colegi sunt FRUMOASE!!!

Florile, la fel. Le-am asezat intr-o galeata, atat sunt de multe.

De la un coleg am primit o carte (poate cel mai de suflet cadou primit astazi).

In rama de la Diana am asezat fotografia cu mine si cu Iulian, in care suntem fericiti ca vom fi parinti. O sa inlocuiesc fotografia cu cea a copilului nostru, in aprilie.

Am primit halat plusat si papuci pentru maternitate. Cadoul asta chiar m-a emotionat! Cum trece vremea!!!

Si toate telefoanele primite! Poate de asta s-a stricat telefonul meu! Am vorbit nonstop.

Le multumesc tuturor celor care mi-au fost astazi alaturi, mai ales lui Veve pentru euforie si buna dispozitie!

Ar trebui sa fiu in al 9-lea cer de bucurie, dar nu sunt, din pacate. Nu ma bucur suficient pentru minunile care mi se intampla. Si e doar vina mea!

miercuri, 17 noiembrie 2010

Primarul a pus o intrebare, iar Loredana a raspuns raspicat "DA"

Ne-am adunat la Starea Civila pe la 16 fara 20. Fosti colegi de-ai Loredanei, prieteni, emotionati de ce urma sa se intample. Lumea a inceput sa vina, multa, dar viitorii miri nici ca se dadeau veniti. Apoi am zarit-o pe Loredana intr-un taxi, cu fata serioasa, de parca se pregatea de o conferinta de presa.

Mi-a venit sa rid, insa, de chipul lui Sebi. Crispat, preocupat, agitat.

Ce bucurie, ce emotie...Si mi-am amintit de mine in ziua cununiei si a nuntii, in iunie 2002. Imi venea sa fug in lume. Parca nu mai vedeam bine.

In aceasta dimineata, Loredana era morocanoasa din cauza vremii. Nu a avut noroc de soare (cipriot). A plouat dimineata, dar ploaia inseamna belsug si noroc.

A fost frumos la cununia prietenei mele. Drepturile sotilor au fost citite de primarul Gheorghe Nichita. In spate, secunzi au fost Renata Marin si actualul sef al Starii Civile, Marius Bodoga. Rar vezi cununii la care sa fie atatea oficialitati!

Sala s-a umplut de tineri si de copii (era si Alex acolo, toropit de caldura). M-am bucurat de toti cei pe care i-am revazut si m-am incarcat de energie pozitiva primind atatea urari si felicitari pentru "minunea" mea.

Am fost martor la aceasta casatorie, nu doar prin acea semnatura data in registrele de Stare Civila ci si cu sufletul. Sebi si Loredana se iubesc ca doi nebuni si le doresc ca acel "Da" spus in fata primarului sa ramana "Da".

Lori a fost mai hotarata, Sebi n-avea cum din cauza laringitei. Da-ul sau a iesit tremurat si firav.

Anul viitor vom petrece la nunta! Abia astept!

vineri, 12 noiembrie 2010

Ce face copilul meu

Isi sugea degetul de la o mina, iar cealalta mina si-o tinea la cap, ca si cum s-ar fi gandit la ceva.

Apoi i-am vazut degetele de la mina, firave, ca niste fire de par.

Cu un picior ma lovea in burta, spasmodic.

Asta facea copilul meu astazi, la pranz, cand l-am "inspectat" la ecograf. E ca si cum as monta o camera de supraveghere si as analiza comportamentul cuiva.

Am ris cu pofta vazand ce nazdravanii poate sa faca o fiinta atat de mica!

Inca nu stiu ce port in pantece. Nu stiu daca sa-l strig Alexandru sau Alexandra.

Trebuie sa astept trei saptamani. Atunci vom face morfologia fetala si atunci va fi dezvaluit misterul.

In doua saptamani copilul meu a crescut mult. Diametrul biparietal s-a marit cu un centimetru. Iarasi spun, e un lungan si un capos!

Mi-e drag si il iubesc ENORM chiar daca nu ii disting trasaturile fetei, chiar daca nu stiu ce culoare vor avea ochii lui, sau daca parul ii va fi cret ca al meu! E atata mister in povestea asta si atata nerabdare in capul si in sufletul meu!

In curand ajung la jumatatea sarcinii (20 saptamani). A zburat timpul foarte repede. Oare asa ma voi simti si in luna a 8-a, cand abia voi urca scarile pana acasa?!

S-ar putea ca astazi sa aflam daca e un El sau o Ea

Astazi vom merge la medic. Alex/Alexandra are 18 saptamani si 4 zile (adica 4 luni si jumatate, ca sa fie mai usor de inteles). S-ar putea [nu e inca sigur :-( , din pacate] sa aflam ce este BB-ul, fetita sau baiat.

Saptamana asta a fost zvapaiat. A miscat mult. Senzatia este superba! Nu stiu cum va fi cand va fi mai mare copilul (7-8 luni), dar acum este interesanta. Apare, asa, din senin, si dureaza cateva secunde. Cel mai mult s-a miscat un minut in continuu. Nu stiu ce avea el, dar tin minte ca eu radeam ca o nebuna, la serviciu.

Abia astept sa aflu!

duminică, 7 noiembrie 2010

Maine este ziua mea! (a numelui, sarmalele urmeaza pe 19 noiembrie)

Maine este ziua arhanghelilor Mihail si Gavril, adica este si ziua mea. Este si ziua tatalui meu. Intotdeauna m-am intrebat de ce m-au numit ai mei Mihaela Gianina si m-au strigat Gianina. De ce oare nu m-au strigat Mihaela? Cum ar fi fost Gianina daca ar fi fost Mihaela?

Alexandra Anastasia se va numi fetita noastra. Cum o vom striga? Alexandra? Anastasia?
Alexandru Cristian va fi baiatul nostru. Il vom striga Alexandru? Sau Cristian?
Eu cred in puterea numelor asupra destinului.
De aceea, in cazul copilului nostru numele alese sunt "puternice".

Alexandru - Origine: Grecesc

Semnificatia numelui Alexandu: Alexandros = protector al barbatilor/al oamenilor.
____________________________________________________________________
Cristian - Origine: Latin
Semnificatia numelui Cristian: Christian = urmasul lui Christos
_____________________________________________________________________
Anastasia - Origine: Grecesc
Semnificatia numelui Anastasia: Invierea lui Cristos, a se ridica.
_____________________________________________________________________
Pentru Alexandra se repeta povestea de la Alexandru.

Saptamana aceasta copilul meu va implini 18 saptamani (adica sunt in luna a V-a de sarcina care cuprinde saptamanile 17, 18, 19, 20).

In curand vom face morfologia fetala. Abia astept sa-mi vad copilasul la 22 saptamani. Va fi mare!